Navigation

Huurvoorwaarden

Huurvoorwaarden

Algemene reserverings- en huurvoorwaarden vakantiewoning Penheden 1 Nordmarkshyttan Värmland, Zweden

Algemeen

Deze algemene reserverings- en huurvoorwaarden vormen een onderdeel van de overeenkomst tussen u en verhuurder. Door middel van uw betaling aan verhuurder verklaart u met de hieronder afgedrukte voorwaarden akkoord te gaan.

Reserveren

U kunt telefonisch, schriftelijk of per e-mail reserveren. Deze manieren van reserveren zijn voor u en de verhuurder bindend.
Bevestiging:
Iedere reserveringsopdracht wordt door verhuurder schriftelijk in tweevoud per post of per email bevestigd.
Huurder zendt binnen 5 dagen één exemplaar getekend retour.

Betaling

De aanbetaling te voldoen binnen 10 dagen na ontvangst van de schriftelijke bevestiging van verhuurder.
Het restant dient u uiterlijk 6 weken voor aanvang van de huurperiode te voldoen.
Bij reservering binnen deze 6 weken voldoet u het te betalen bedrag ineens. Bij niet tijdige betaling is verhuurder gerechtigd de boeking van de gereserveerde vakantiewoning te annuleren. Reeds betaalde gelden worden niet terugbetaald.

Annulering door huurder

Annulering dient telefonisch en per aangetekende brief te worden opgegeven. Direct na ontvangst van de schriftelijke annulering zendt verhuurder een annuleringsbevestiging/nota.
Bij annulering tot 6 weken voor aanvang van de huurperiode wordt er € 50,- in rekening gebracht.
Bij annulering binnen 6 weken voor aanvang van de huurperiode wordt de halve huursom in rekening gebracht, bij annulering binnen 3 weken voor de aanvang de hele huursom.

Annulering door verhuurder

Indien enige omstandigheid van verhuurder noopt tot annulering van de reeds gehuurde vakantiewoning, zal hiervan direct kennis worden gegeven aan de huurder. Indien mogelijk, onder aanbieding van een alternatief. Bij niet aanvaarden van dit alternatief, of bij het niet kunnen aanbieden van een alternatief, zal verhuurder onmiddellijk het reeds door de huurder betaalde bedrag terugstorten. Huurder heeft niet meer of ander recht dan het terugvorderen van dit bedrag.

Bijkomende kosten/ waarborgsom

Bij de huurprijs is exclusief bed- en badlinnen. Een bedlinnen pakket is bij te boeken voor €20,-. Een badlinnen pakket is bij te boeken voor €10,-.
De waarborgsom bedraagt € 100,- bij vooruitbetaling te voldoen, tegelijk met de huurbetaling. De waarborgsom wordt achteraf na controle en ontvangen van de sleutel gecrediteerd.

Aankomst en vertrek

U kunt de vakantiewoning betrekken na 14.00 uur. Op de dag van vertrek dient u de woning uiterlijk 10.00 uur schoongemaakt te verlaten. De huur geldt voor minimaal 3 nachten, tenzij anders overeen gekomen.

Gebruik en aansprakelijkheid

De vakantiewoning is ingericht voor 5 personen. Het juiste aantal personen dient van te voren aan de verhuurder kenbaar gemaakt te worden. Caravan, tenten zijn niet toegestaan, tenzij anders wordt overeengekomen tegen nader te stellen voorwaarden. Huisdieren na overleg!
Huurder verplicht zich het huis schoongemaakt achter te laten. Dit houdt in:

  • Alle servies, bestek e.d. afgewassen
  • Vloer gestofzuigd en gedweild
  • Keuken, badkamer en toilet gereinigd
  • Afval verwijderd
  • Alle ramen en deuren afgesloten
  • In de zomer de verwarming uit, in de winter de radiatoren op stand 1.

U bent aansprakelijk voor het correct gebruik van de vakantiewoning. Breuk van goederen of schade aan inventaris dient door u te worden vergoed. Schade wordt in mindering gebracht op de waarborgsom. Is er meer schade, dan zal de verhuurder de niet gedekte schade bij de huurder verhalen.