Navigation

Vakantiehuisje in Zweden

By Penheden In

Penheden

Dit vijfpersoons vakantiehuis, gelegen in de prachtige natuur van de Zweedse provincie Värmland, dankt de naam aan het adres: Penheden 1, Nordmarkshyttan. Dit kleine dorpje ligt op enkele minuten van Nordmark en Filipstad.

IMG_8077

Voorzien van alle gemakken

Penheden is de afgelopen jaren flink aangepakt en naast een grote veranda, nieuwe lik verf en uitgebreid houthok is het van binnen voorzien van alle moderne gemakken welke je anno 2020 mag verwachten. Het vakantiehuis bestaat uit twee slaapkamers, een woonkamer en een goed uitgeruste woonkeuken met houtkachel. Onder het kopje ’t Huisje is meer informatie te lezen/ vinden over het interieur en gebruik van het vakantiehuisje.

IMG_8083

Alle ruimte om te genieten

Penheden heeft een zeer grote tuin, waarin naar hartenlust gevoetbald, gevolleybald, gezond et cetera kan worden. Wordt het pad naar achter gevolgd dan kom je na een korte wandeling door het bos uit bij een rustige beek waar het nodige wild gespot kan worden. De bosrijke provincie Värmland staat bekend om het vele wild wat te spotten is Penheden is zodoende een prima adres voor het spotten van bevers, reeën en natuurlijk elanden.

P1020829

Tal van mogelijkheden

In de directe omgeving rond Penheden bestaat de mogelijkheid om uitgebreid te wandelen, eventueel te backpacken (u mag vrij kamperen in Zweden), fietsen, mountainbiken, zwemmen, paardrijden, vissen, kanoën of meedoen aan een van de vele safari’s of begeleide tochten georganiseerd vanuit de aanliggende dorpen Nordmark en Filipstad. In de winter kunt u langlaufen, skiën, snowboarden, husky- en sneeuwscootertochten maken en ijsvissen.

Voor meer informatie over de omgeving en de activiteiten, zie het kopje De Omgeving of Activiteiten.